O nama

Trag fondacija okuplja ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku. Verujemo u želju i sposobnost građana i građanki da budu inicijatori pozitivnih promena u svojim zajednicama.

 

Nudeći im podršku u vidu znanja i sredstava, podstičemo i podržavamo njihovo aktivno uključivanje u poboljšanje života u Srbiji. Trudimo se da svakodnevno zajedničkim snagama radimo na stvaranju pravednijeg i otvorenijeg društva.

Pratite naš rad

Rezultati konkursa za program podrške javnom zagovaranju POKRET POLET

Uz finansijsku podršku Evropske unije, Trag fondacija u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije (KoRSE) sprovodi trogodišnji program javnog zagovaranja u zajednici #PokretPolet. 

Program je pokrenut sa namerom da unapredi i podrži reformu javnih politika u procesu priključivanja Evropskoj uniji, pružajući finansijsku i ekspertsku podršku organizacijama civilnog društva da argumentovano zagovaraju za promene koje doprinose socio-ekonomskom razvoju. Podržani projekti su usmereni na teme poput unapređenja kvaliteta i dostupnosti usluga socijalne zaštite, poboljšanja položaja osetljivih grupa i njihovog zapošljavanja, unapređenja radnih prava, kao i osnaživanja socijalnog preduzetništva i podsticanja inovacija socijalnih usluga.

Organizacije koje će učestvovati u programu #PokretPolet su:

 1. Asocijacija DUGA, Šabac
 2. Centar za edukaciju i transparentnost – CETRA, Pančevo
 3. Centar za edukaciju OSMEH, Vlasotince
 4. Centar za monitoring i aktivizam – CEMA, Čačak
 5. Centar za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć NEOSTART, Beograd, Niš, Novi Sad, Kruševac, Zaječar
 6. Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S, Beograd
 7. Nauči me, Niš
 8. PIN (Mreža psihosocijalnih inovacija), Beograd
 9. Re Generacija, Beograd
 10. Somborski edukativni centar, Sombor
 11. Udruženje Forum civilne akcije FORCA, Požega
 12. Udruženje građana za podršku evropskim integracijama Evrokontakt, Kruševac
 13. Udruženje Mame su zakon, Beograd
 14. Udruženje Prostor, Beograd
 15. Udruženje Žene na prekretnici, Beograd

U okviru ekspertske podrške, program #PokretPolet na inovativan način uključuje i mlade – istraživače starosti do 30 godina (studente, diplomce ili postdiplomce fakulteta društvenih nauka) koji žele da steknu praksu u istraživanju i kreiranju predloga praktičnih politika i time doprinesu razvoju svojih zajednica. U saradnji sa njima, organizacije će projekte realizovati u mestima u kojima se nalazi njihovo sedište (grad, opština), odnosno u lokalnim zajednicama, za mreže organizacija čije će članice raditi na implementaciji projekta.

No Comments

Post A Comment