O nama

Trag fondacija okuplja ljude koji veruju da male promene mogu da naprave veliku razliku. Verujemo u želju i sposobnost građana i građanki da budu inicijatori pozitivnih promena u svojim zajednicama.

 

Nudeći im podršku u vidu znanja i sredstava, podstičemo i podržavamo njihovo aktivno uključivanje u poboljšanje života u Srbiji. Trudimo se da svakodnevno zajedničkim snagama radimo na stvaranju pravednijeg i otvorenijeg društva.

Pratite naš rad

Otvoren konkurs za stažiranje u okviru programa Pokret Polet

Ukoliko si akademski građanin starosti do 30 godina i zainteresovan si za istraživanje javnih politika iz oblasti socijalne zaštite, radnih prava ili socijalnog preduzetništva prijavi se na novi program stažiranja Pokret Polet! Ovo je pravi konkurs za tebe ukoliko želiš da naučiš kako se analiziraju javne politike, kako se sprovode kampanje javnog zagovaranja, da se povežeš da svojim vršnjacima sa drugih fakulteta i sa organizacijama civilnog društva. Popuni online prijavni formular i budi jedan od 15 mladih istraživača koji će uneti dodatni polet ovom inovativnom programu!
Program stažiranja je deo šireg programa Pokret Polet, koji Trag fondacija sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije. Cilj programa stažiranja jeste da uključimo mlade ljude u rad organizacija civilnog društva, da ih podstaknemo da se bave analizama javnih politika i da zagovaraju za izmene socio-ekonomskih politika koje će uticati na poboljšanje položaja osetljivih grupa u društvu.

Ko može da se prijavi?

● Studenti završnih godina studija, diplomci i postdiplomci fakluteta društvenih nauka do 30 godina starosti. Prednost će imati kandidati sa Fakulteta političkih nauka, Pravnih fakulteta, Ekonomskih fakulteta i Filozofskih fakulteta (smer sociologija).

Motivisani mladi ljudi koji žele da doprinesu unapređenju socio-ekonomskih javnih politika u Srbiji i budu uključeni u proces javnog zagovaranja u saradnji sa organizacijama civilnog društva.

● Poželjno je iskustvo u radu sa organizacijama civilnog društva i iskustvo u sprovođenju istraživanja, ali to svakako nije eliminacioni faktor


Šta obuhvata Program stažiranja Pokret Polet 2022. godine?

 Stažiranje na programu Pokret Polet u trajanju od 9 meseci uključuje:

  • Učešće na obukama- 2 meseca posvećena usvajanju metodologije i obukama za analiziranje javnih politika;
  • Izradu analiza javnih politika- 4 meseca plaćene stručne prakse u ukupom iznosu od 800 EUR bruto u toku koje je ključni zadatak izrada analiza javnih politika i predloga za njihovo unapređenje;
  • Učešće u zagovaračkim aktivnostima OCD- 3 meseca je predviđeno za pomoć OCD u njihovim zagovaračkim aktivnostima.

Detaljne informacije o programu stažiranja, komponentama koje uključuje, uslovima prijave i načinu odabira učesnika možete pogledati u dokumentu Program stažiranja Pokret Polet.

Kako se prijaviti za Program stažiranja?

  • Snimite video u trajanju od maksimalno 2 min u kome ćete odgovoriti na pitanja koja su navedena u segmentu video priča u okviru prijavnog formulara

Rok za podnošenje onlajn prijave je sreda, 20. jul 2022. godine, do 23:59 časova.

Za sve dodatne konsultacije i pitanja u vezi sa programom i prijavom na konkurs možete nas kontaktirati putem i-mejl adrese politike@tragfondacija.org, najkasnije do ponedeljka, 18. jula 2022. do 12 časova.

No Comments

Post A Comment